Ekonomi

Apple, Pahalı Vision Pro Kulaklığının Üretimini Yavaş Satışlar Nedeniyle Azaltıyor

Apple Inc. (NASDAQ: NASDAQ:AAPL), The Information’ın bir raporuna göre, yaz başından bu yana yüksek teknolojili Vision Pro karma gerçeklik kulaklığının üretimini önemli ölçüde azalttı ve mevcut modelin üretimini yıl sonuna kadar durdurabilir.

Teknoloji devinin bu hamlesi, satışların azalmasıyla birlikte geliyor. Bu düşüşün temel nedenleri ürünün yüksek maliyeti ve Meta Platforms (NASDAQ: META) ve Quest kulaklığı gibi daha uygun fiyatlı alternatiflerden gelen rekabet.

Şubat ayında yaklaşık 3.500 dolar başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülen Vision Pro, tüketici ilgisinde bir azalma yaşarken, Meta’nın Quest 3’ü yaklaşık 500 dolar fiyatla satılıyor. Endüstri içinden kaynaklar, Vision Pro için parça tedarik eden üç şirketteki çalışanların tahmini 500.000 ila 600.000 birim için bileşenler ürettiğini açıkladı. Bir tedarikçi, Vision Pro parçalarının üretimini Mayıs ayı gibi erken bir tarihte durdurduğunu bildirdi.

Son gelişmelerde, Apple, cihazın montajını yapan Luxshare’e Kasım ayında üretimi sonlandırma olasılığını bildirdi. Bu bilgi Luxshare’den bir çalışan tarafından paylaşıldı, ancak Apple rapor hakkında bir yorum yapmadı.

The Information’ın raporu ayrıca, Apple’ın Haziran ayında 2025 yılı sonuna kadar daha az özelliğe sahip, daha uygun fiyatlı bir Vision ürünü piyasaya sürmeyi düşündüğünü ve sonraki yüksek teknolojili bir modelin geliştirilmesini durdurduğunu belirtti.

Vision Pro’nun bu yılın başlarında küresel pazarlara sunulması, Apple’ın talebi artırma ve yapay zekayı önde gelen mobil cihazlarına entegre ederek rakiplerinin önünde kalma stratejisinin bir parçasıydı.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

saricakaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu