Teknoloji

İngiltere, yapay zeka için 125 milyon dolarlık görev gücü kuruyor

ensonhaber.com

Bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrollü bir robotun, zeki canlılara benzer şekilde çeşitli faaliyetleri yerine getirebilmesi olarak tanımlanan yapay zeka, günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir.

Özellikle günümüzde ChatGPT gibi chatbotların popülaritesi yapay zeka pazarına olan ilgiyi artırmıştır.

İngiltere’den yeni hamle

İngiltere, sağlık ve eğitimde kullanılmak üzere temel modeller (ChatGPT gibi sohbet robotları tarafından kullanılan bir tür yapay zeka) geliştirmeye yardımcı olacak bir görev gücüne 100 milyon £ (124,5 milyon $) başlangıç ​​finansmanı sağladığını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yapay zekanın potansiyeli; Ekonomimizi büyütmek, daha uygun fiyatlı işler yaratmak ve sağlık ve güvenlik alanındaki ilerlemelerle daha iyi bir gelecek inşa etmek için muazzam fırsatlar sunuyor.

Yeni uzman görev gücümüz aracılığıyla gelişmekte olan teknolojilere yatırım yaparak, daha yenilikçi bir Birleşik Krallık ekonomisi şekillendirebilir ve güvenli AI gelişimine öncülük etmeye devam edebiliriz.

Çin başrol oynuyor

Küresel pazar araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) raporuna göre yapay zekanın Çin’deki piyasa değerinin 2026 yılında 26,44 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Ülkede yapay zeka pazarına yapılan harcamaların 2023 yılında 14,75 milyar ABD dolarına ulaşacağı ve dünya toplamının yaklaşık yüzde 10’unu oluşturacağı varsayılıyor.

Rapor, Çin’in yapay zeka pazarının bileşik yıllık büyüme oranının 2021-2026 döneminde yüzde 20’yi aşacağını öngörüyor.

bulanik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu